Webdesignskolan, CSS layout
Home News Dogs Puppies Breeding Results Guestbook Malin Oskarson &
Jan-Krister Johansson

Korpabergsvägen 4
441 41 Alingsås

+46 (0)725-737 666

e-post© Hönsetorps Kennel
Antal besökare:


Information when interested in a puppy


Vad du som köpare kan förvänta dig från oss

En valp ifrån Hönsetorps Kennel vill vi skall vara en framåt och glad familjemedlem. Därför får våra valpar växa upp tillsammans med oss i huset och vara med på de vardagliga aktiviteterna. De får prova på att vara på olika underlag, leka med olika leksaker, samt utstättas för vardagens oväsen så som damsugare, diskmaskin, ett kastrullock som ramlar m.m.

Våra hundar får under uppväxttiden även träffa på andra djur, så som kaniner, katter och hästar. Detta garanterar dock inte att de har lärt sig att älska de andra djuren :).

Vardaglig skötsel så som borstning, kloklippning och maskinklippning har vi också introducerat hos valparna. Då Dvärgschnauzern är en trimras är detta något som den kommer att få uppleva många gånger under resten av sitt liv och skall vänjas vid.

Våra valpar äter Royal Canin under sin uppväxt men får också smaka på lite andra saker så som tex. korv, kyckling, frukt och grönsaker.

Valparna levereras vid 8 veckor och är då:
- Registrerade i Svenska Kennelklubben
- Veterinärbesiktigade (tidigast 7 dagar innan lev)
- ID-märkta
- Dolda felförsäkrade i 3 år i Agria Djurförsäkringar
- Individuellt veterinärvårds och livförsäkrade i Agria Djurförsäkringar
- Avmaskade
- Vaccinerade (1 gång)

Dessutom får de med sig:
- En filt och leksak med mammans och syskonens lukt
- Skötselråd för den första tiden
- Valpfoder till den första tiden
- Trimredskap

Vi bjuder på den första valptrimningen och ett års medlemskap i Dvärgschnauzerringen.

Givetvis finns vi tillhands med råd och stöd under hela hundens liv!Vad vi förväntar oss från våra valpköpare

Först och främst så säljer vi inga valpar över nätet eller per telefon! Vi vill träffa alla valpköpare personligen och att det skall kännas rätt för både köpare och för oss.

Vi säljer inte valpar till hem där den får vistas ensam mer än 5 timmar åt gången som vuxen. Givetvis skall valpen inte vara själv annat än korta stunder för att vänja sig när man får hem den. Då Dvärgschnauzern är en aktiv ras och vi själva jobbar mycket med våra hundar ser vi gärna att den kommer till ett aktivt hem. Sedan spelar det ingen roll om ni vill syssla med lydnad, agility, utställning eller tycker om att promenera i skog och mark, bara den får göra något ;)

Du som köpare bör också tycka om en del pälsvård. Dvärgschnauzern har en praktisk sträv päls och fäller inte om man trimmar den. Mer om pälsvård finns att läsa under länken i menyn.

Något som är bra att veta är också att Dvärgschnauzern fungerade som varningshundar på gårdarna förr i tiden. Vilken betyder att de skulle uppmärksamma eventuella faror och hot och då varna övriga på gården genom att skälla. Denna egenskap gör också att dom har lätt att ta till skall i många lägen.

Vi vill gärna att våra valpar deltar i ett MH test när de är över 1 år och vi försöker i mesta möjliga mån att samla ihop valparna till denna roliga tillställning.

Vi vill också gärna att valpköparna ögonlyser sin hund vid 1-2 tillfällen under livet. Detta kommer vi också att försöka sammankalla till.

Mest av allt vill vi att eran hund skall bli en älskad familjemedlem!