Webdesignskolan, CSS layout
Home News Dogs Puppies Breeding Results Guestbook Malin Oskarson &
Jan-Krister Johansson

Korpabergsvägen 4
441 41 Alingsås

+46 (0)725-737 666

e-post© Hönsetorps Kennel
Antal besökare:


Information when interested in a puppy


Vad du som köpare kan förvänta dig

En valp ifrån Hönsetorps Kennel vill jag skall vara en framåt och glad familjemedlem som passar att göra lite allt möjligt med. Jag avlar därför gärna på linjer som visat sig gångbara både på utställning och för arbete. Mina valpar växer upp tillsammans med oss i huset och får vara med på de vardagliga aktiviteterna. De får prova på att vara på olika underlag, leka med olika leksaker, samt utsättas för vardagens oväsen så som damsugare, diskmaskin, ett kastrullock som ramlar m.m. Valparna får även erfarenhet av andra äldre hundar, då jag har flera som bor hemma, så de får träna på både lek och hundspråk med övriga flocken.

Nu för tiden växer mina valpar också upp med barn i huset och blir vana vid det, men det garanterar ändå inte att dom kommer älska alla barn i framtiden ;)

De första veckorna har jag det väldigt lugnt hemma och tar inte emot några besök. De sista veckorna på valparnas tid hos oss har jag däremot lite olika bekanta, samt valpköpare hemma, för att de skall socialiseras och bli vana vid främmande människor.

Vardaglig skötsel så som borstning, kloklippning och maskinklippning har vi också introducerat hos valparna. Då Dvärgschnauzern är en trimras är detta något som den kommer att få uppleva många gånger under resten av sitt liv och skall vänjas vid.

Våra valpar äter Royal Canin Starter under sin uppväxt och går sedan över till Magnussons Meat & Biscit, som också alla våra vuxna hundar äter. De får även smaka på lite andra saker så som tex. korv, kyckling, frukt och grönsaker.

Hundarna jag använder i avel är ögonspeglade ua inom ett år före parning. Och mina egna avelsdjur är DNA-testade för MAC och utvärderade mentalt.

Valparna levereras vid 8 veckor och är då:
– Registrerade i Svenska Kennelklubben
– Veterinärbesiktigade (tidigast 7 dagar innan lev)
– ID-märkta
– Dolda felförsäkrade i 3 år i Agria Djurförsäkringar
– Individuellt veterinärvårds och livförsäkrade i Agria Djurförsäkringar
– Avmaskade
– Vaccinerade (1 gång)

Dessutom får de med sig:
– En filt och leksak med mammans och syskonens lukt
– Skötselråd för den första tiden
– Valpfoder till den första tiden
– Trimredskap

Jag bjuder alla mina valpköpare på den första valptrimningen och ett års medlemskap i Dvärgschnauzerringen.

Jag har också trimkurs för mina kullar, så att man kan lära sig att sköta hunden till vardags.

Givetvis finns jag tillhands med råd och stöd under hela hundens liv!Vad jag förväntar mig från mina valpköpare

Först och främst så säljer eller tingar jag inga valpar över nätet eller per telefon! Jag vill träffa alla potentiella valpköpare personligen och att det skall kännas rätt för både köpare och för mig, innan man kan vara med som intresserad av en valp.

Jag säljer inte valpar till hem där den får vistas ensam mer än 5 timmar åt gången som vuxen. Givetvis skall valpen inte vara själv annat än korta stunder för att vänja sig när man får hem den.

Då Dvärgschnauzern är en aktiv ras och jag själv jobbar mycket med våra hundar ser jag gärna att valpen kommer till ett aktivt hem. Sedan spelar det ingen roll om ni vill syssla med lydnad, agility, utställning eller tycker om att promenera och spåra i skog och mark, bara den får göra något ;)

Du som köpare bör också tycka om en del pälsvård. Dvärgschnauzern har en praktisk sträv päls och fäller inte om man trimmar den, men det kräver en viss skötsel. Mer om pälsvård finns att läsa under länken i menyn.

Något som är bra att veta är också att Dvärgschnauzern fungerade som varningshundar på gårdarna förr i tiden. Vilken betyder att de skulle uppmärksamma eventuella faror och hot och då varna övriga på gården genom att skälla. Denna egenskap gör också att dom har lätt att ta till skall i många lägen.

Jag vill gärna att mina valpar deltar i ett BPH test när de är över 1 år och jag försöker i mesta möjliga mån att samla ihop valparna kullvis för en heldag med till denna roliga tillställning.

Men mest av allt vill jag att eran hund skall bli en älskad familjemedlem! <3