Webdesignskolan, CSS layout
Home News Dogs Puppies Breeding Results Guestbook Malin Oskarson &
Jan-Krister Johansson

Korpabergsvägen 4
441 41 Alingsås

+46 (0)725-737 666

e-post© Hönsetorps Kennel
Antal besökare:About Us


Malin & Jan-Krister

vi som driver Hönesetorps Kennel heter Malin och Jan-Krister Johansson. Vi har båda haft ett enorm djurintresse hela livet och bedrivit uppfödning på flertalet olika arter under åren. Tex, hästar, katter, får, kaniner m.m. Vi har även ett registrerat stuteri och stamnamn för raskattuppfödning. Men det är hundarna som är vårt största intresse.

Alla våra hundar lever som familjemedlemmar och tar upp den största delen av våran fritid, men det är Malin som sköter det mesta med avel, träning och tävling.

Malin köpte sin första hund 1989, en Cavaliertik. Har efter det haft ett par hanar av samma ras som har tävlats flitigt i agility och lydnad tillsammans med syrran. Har också hunnit med en hel del utställningar. Bytte ras efter 18 år och har sedan 2007 Dvärgschnauzer som också ställs ut och tränas med sikte på tävling. Kenneln registrerades 2009.

Malin har gått Svenska Kennelklubbens hela uppfödarutbildning och Dvärgschnauzerringens kompletterande uppfödarutbildning också. Är utbildad tävlingssekreterare och har varit aktiv i Alingsås Brukshundklubb. Jobbar som försäkringsombud åt Agria Djurförsäkringar och är även diplomerad hundfrisör i botten och står för pälsvården på våra och våra valpköpares hundar. Håller även kontinuerligt pälsvårdskurser. Malin har ett brinnande intresse för avel och rasfrämjande arbete.


~ TYP ~ TEMPERAMENT ~ TRÄNINGSVILJA ~

Tre ord som snabbt sammanfattar vårt avelsmål...


Målet med vår avel är att få fram rastypiska, sunda hundar som lämpar sig för såväl utställning som arbete. Vi prioriterar, förutom sundhet och exteriör, ett gott temperament och tycker att man skall bevara rasspecifika egenskaperna i så väl beteende som utseende. Det är ju ändå därför vi har olika raser...

Vi jobbar också med våra hundar för att bibehålla motor och arbetslust. Vi vill ha en Dvärgschnauzer som är tuff, arbetsglad och uthållig. De lämpar sig då mycket väl till de flesta disiplinerna. Vi jobbar med positiv förstärkning och använder klicker och shaping när vi tränar och lär in moment.

Vi följer Kennelklubbens och Dvärgschnauzerringens riktlinjer och alla våra avelsdjur är, förutom MH-testade och meriterade, givetvis även ögonspeglade ua innan parning.

Hönsetorps Kennel är registrerad i Svenska Kennelklubben.

Vi är medlemmar i:
Svenska Kennelklubben (SÄKK)
Svenska Schnauzer Pinchersällskapet
Dvärgschnauzerringen
Svenska Brukshundklubben (Alingsås BHK)

Alla våra hundar och valpar är försäkrade i Agria och Malin jobbar som försäkringsombud för Agria Djurförsäkringar.

Vill ni ha råd eller hjälp att teckna försäkring, få prisuppgifter eller ändra i en befintlig försäkring är ni välkomna att ringa eller maila.

0322-62 55 44 / 0703-000 666
malin.oskarson@ombud.agria.se