Webdesignskolan, CSS layout
Home News Dogs Puppies Breeding Results Guestbook Malin Oskarson &
Jan-Krister Johansson

Korpabergsvägen 4
441 41 Alingsås

+46 (0)725-737 666

e-post© Hönsetorps Kennel
Antal besökare:


2008
081217

Julhälsning från syrran och Hooooomer :)

081216

Julhälsning från Kennel Biralevi.

081215
Fick ett par julhälsningar till idag...

Från Tally´s Kennel

& från Neo (Clhottans El Rey) med familj :)

081211
Fick en julhälsning från Marita, Lady Wilmas Kennel :)

081208
Jaha, då var årets sita utställning avklarad...tur att det inte är så långt kvar till årets första går av stapeln ;)

För mig och Itza var detta inte någon bra utställning. Vet inte vad som var fel, men hon var inte alls på hugget och jag sjabblade bort det jag borde fixat med handling. Men, men det är bara att ta nya tag till My Dog igen.

Bättre gick det för Avelsgruppen som Itza var med i. Det var hennes pappa Viggo som stod som avelshund, och bröderna Theo och Neo var med från en kombination och Itza och kullbrodern Pysen var med som en andra kombination. Gruppen fick HP och gick vidare till stora finalen. Efter en mycket lång väntan och glitterprydda hundar (och ägare) som började krokna, så skötte sig alla jättebra när det väl var dags och gruppen slutade som BIS-4! Så det var allt värt väntan ändå.

Itza var också med i Chottans uppfödargrupp som bestog av samma syskonpar. Gruppen fick HP men placerades på 2:a plats efter Hassanhills fina grupp.

Grattis till alla som var med. Det är alltid kul att träffas och vi syns ju snart igen...och då har vi Homer med oss också!

Itza var nöjd med dagen för hon fick träffa sin kompis Åsa :)

Kennel Chottans avelsgrupp. BIS-4

Viggo - Neo - Theo - Pysen - Itza

081204
I tisdags hade vi avslutning på Agility 3. Det gjordes med en tävling som kördes i två omgångar. Efter vårt första lopp så ledde vi med snabbaste tiden. Jag fepplade lite som vanligt men duktiga Itza räddade situationen mer än en gång. I lopp två så gick det superfort och hade nog blivit en riktigt bra tid om inte jag åter igen hade fumlat i slalomen...dumma matte!

Vi fick till slut nöja oss med en tredje plats totalt. Efter två jätteduktiga ekipage. Hon är så kul att köra med och älskar verkligen agility. Duktiga lilla Pizzan :)

Nu är det uppehåll för vintern, men kör ganska tidigt igång med kurser nästa år igen. Då skall vi gå sista steget i Agility och förhoppningsvis komma ut och tävla! Sedan skall vi gå tävlingslydnadskurs och fortsättningskurs i spår. Skall bli så himla roligt! ...och jag just det...en liten kurs som kallas "hälsa fint" också ;)

I morgon bär det av till Stockholm! Skall bli så kul att få ställa Itza igen. Man är lite extra sugen nu, eftersom vi missade Växjö. Itza skall dessutom vara med i Chottans uppfödargrupp och avelsgrupp. Har inte sett hennes pappa live, så det skall bli jätteroligt!

081021
Tiden går fort...Itza har redan blivit 1 år. Dagen efter hon fyllde år var det redan dags för MH! Homer skulle göra sitt samma dag så vi for allihopa till Herrljunga BK i söndags eftermiddag. vädret var strålande och båda hundarna gjorde glädjande jättefina MH. Det är så himla intressant att se hur de reagerar i olika situationer. Vi tycker väl att båda reagerade ungefär som vi förväntat oss i de flesta fallen. Två överraskningar var väl att Itza skällde betydligt mindre än väntat och Homer gjorde en häststegring av lycka när skramled satte igån och dök därefter direkt ner i lådan för att kolla läget...var nog inte så många som var beredda på den reaktionen :)

En liten rolig kommentar från testledaren var i kampleken med Itza när han undrade om hon möjligtvis inte var korsning med Pitbull ;)

Itzas protokoll finns att läsa vi länk, på hennes sida och här >> MH

Itza vid överraskningen - och skramlet.

Itza vid spökena och i kamplek 2 efter skottet.

Homer vid spökena och i kamplek 2 efter skottet.

080918
Syrran och Homer var här igår och skulle träna lite agility. Som vanligt fick vi träning med väldigt hög störningsnivå då vår ena katt "Lasso" alltid skall vara med på allt vi gör :)

Träning på gungan - först med hjälp...

...sedan själv :)

Till sist lite spontanträning i platta tunneln.

080512
I fredags for jag och syrran upp till Örebro för att övernatta i en liten stuga i skogen och på lördagen ställa Itza på Cupen. Tyvärr var inte syrrans hund med, men hon följde troget med som sidekick ändå. Det var en otroligt varm och härlig sommardag. Överallt såg man hundar med kylfiltar på sig :) Itza skötte sig superbra och gick 2:a med HP i sin klass (endast slagen av valpen som senare blev BIS-1) och plockades sedan ut i första gallringen i finalen, för att sedan gå vidare bland de 4 första och till slut hamna på en BIS-4 plats! Jag var så nöjd med henne och hon fick jättefin kritik av domaren. Grattis till alla våra kennelkompisar som alla fick fina kritiker och tog många fina placeringar under dagen.

Itza färdigtrimmad för visning

Foto: Mia
Itza på bordet för bedömning

Foto: Mia
Itza 2:a bästa tik med HP

Foto: Mia
Syrran & Itza pustar ut i värmen :)

 
080505
I går var vi uppe hos Chottis igen för steg 2 i vår trimkurs. Vi gick nu igenom utställningsputsningen och man blir förvånad över hur små detaljer som kan ändra utseendet på en hund. Vi hade kanonväder hela dagen och stog ute och trimmade i vårsolen. Vi hade väldigt trevligt men var ganska trötta och röda i mot slutet. Nu laddar vi stenhårt inför Cupen nästa helg.

Itza efter andra steget

Foto: Mia
080428
I söndags var vi på trimkurs hos vår uppfödare "Chottis". Detta var första steget av två. Denna gången byggde vi kroppar och nästa gång skall vi göra putsning inför utställning. Det var en mycket givande dag och man var fullmatad med information när man åkte hem och väldigt inspirerad. Längtar redan till nästa helg när vi skall köra del två. Man lär sig alltid något nytt.

Itza efter första steget

Vissa hundar kunde konsten att slappna av :)
080422
I helgen var vi med syrran och Homer i det underbara vårvädret vid våra föräldrars stuga och hundarna fick springa lite på stranden. Spännande med en sjö tyckte Itza :)

Tog ett par sommriga bilder på hundarna.

080411
Lydnadsträningen går vidare. Vi har börjat arbeta lite på inkallningen och gick igår igenom början i apportmomentet. Skall bli så kul att börja med det. Itza var som vanligt jätteladdad och jätteduktig. Brydde sig knappt om att det var andra hundar på planen. Skall ställa ut ett par av syrrans agilityhinder till oss i helgen och öva lite mer på hindersuget inför nästa veckas agilityträning.

Bilder ifrån lydnadsträningen 080410

Malin och Itza övar kontakt och fotträning.

Syrran och Homer var också med :)

080401
Itza har varit på sin första utställning på åby 29/3. Hon fick superbra kritik och skötte sig jättebra i ringen...endast några yl-utbrott mellan ringarna :) Kritiken finns på utställningssidan.

Vi har börjat på två nya kurser också. Det är förberedande lydnad och agility steg 1. Itza tycker att det är otroligt roligt att jobba och lär sig väldigt snabbt. Agilityn är ju än så länge bara på ett väldigt lågt plan, men känns bra att försöka få en riktigt stabil grund att bygga på.

Bilder ifrån utställningen på Åby 080329

Gå fint det kan jag.....och domaren är jättekul :)

080311
Itza har gått färdigt sin valpkurs och börjar på torsdag med förberedande lydnad. Det är en kurs som förbereder inför momenten i lydnadsklass I. Även denna är på Vinna Hundcenter. Itza har utvecklats en hel del under valpkursen och hon har en otrolig motor och vilja att jobba, så det skall bli väldigt roligt att se vad lydnadskursen kan ge. Sedan så skall vi idag iväg på vår sista gång på friskvårdskursen. Detta har varit en mycket intressant kurs som lärt oss grunderna i massage, streching, syreväxling och vad/hur man skall träna för att hålla hunden i form och förebygga skador. Massagen känns verkligen som ett bra sätt att både koppla av för hunden och även lära ägaren mer om hur musklerna fungerar och i ett tidigt skede hitta problem som kan åtgärdas innan de är för stora.

Bilder ifrån valpkursen

080125
Itza har börjat på valpkurs och är även anmäld till sin första utställning.
2007