Webdesignskolan, CSS layout
Home News Dogs Puppies Breeding Results Guestbook Malin Oskarson &
Jan-Krister Johansson

Korpabergsvägen 4
441 41 Alingsås

+46 (0)725-737 666

e-post© Hönsetorps Kennel
Antal besökare:


2009
091201

Ännu en kurs är avslutat i Agility. Det var den sista för i år och jag lyckades som vanligt tjata till mig en tävling på sista kurstillfället :P Har gjort det till en liten grej att jag måste vinna alla kurstävlingarna...eftersom jag inte lyckas på riktiga tävlingar ;) Det var två lopp på en hoppklassbana som lades ihop och vi hade ganska bra flyt i första loppet men efter massor av småmissar i andra tappade jag sugen lite och körde lite segt. Som tur var räckte det ändå till att vi vann och kan slappna av under vintern i väntan på nästa säsong!

På lydnadsfronten går det ganska bra och vi hade vår sista privatgruppslektion igår (som vi tyvärr inte kunde vara med på). Det blir till att traggla apportering under vintern om vi skall kunna starta i klass I till våren.

Nexi och husse har startat på årets sista kurs också som är en fortsättning på klickerkursen. Efter den tar de också en paus i kursandet tills våren kommer. Då blir det spår och lydnad :)

091023

Nexi och husse har avslutat valpkursen och börjat på klickerkurs. Det gäller att vara snabb om man skall klicka rätt mellan hennes studsningar ;) Första kurstillfället med hund skulle det shapas in att hunden med nosen skulle putta på en boll. Emelie (som äger träningscentret) hade varit snäll när hon köpte bollar till deltagarna och Nexi fick en extra liten rosa boll med prinsessor på :)

Jag och Itza har avslutat vår Agilitykurs steg 4. Detta gjordes med en sedvanlig träningstävling som innehöll en agilitybana och en hoppklassbana. Itza och jag slutade som vinnare med lite strul i slalomen och ett störtdyk ner från bommen i Agilityklassen, men en felfri snabb runda i hoppklassen räddade oss. Trodde att hon skulle reagera negativt på bommen när hon föll av och ta det lite lugnare, men hon blev snarare förbannad och sprang på ännu snabbare över den nästa gång. Galenpizzan :D

Dagen innan avslutninben påbörjade vi en tävlingsträningskurs för klass 1 i Agility. Vi har även börjat ta privatlektioner i tävlingslydnad/brukslydnad och det har gått väldigt bra. Har lite finslipning kvar på alla moment utom apporteringen som vi ännu inte är färdiga med. Hoppas på en start till våren.

Här har vi dagens avslutningsbanor.


Hmmm...blev faktiskt lite fundersam hur det var banan gick...har nog inte blivit så bra på att memorera banor i alla fall :P

090715

Nexi och husse har börjat på valpkurs och det går jättebra. Än så länge är hon inte skällig heller...

Jag och Itza har varit iväg på agilitytävling igen...och denna gången kom jag ihåg banan ;)

Tyvärr blev det en miss i slalomen som jag får ta på mig som vanligt. Blev för tyst och slutade jobba så Itza gick ur på näst sista pinnen. Vilket hon inte brukar göra annars så jag får skylla mig själv. Annars gick det helt ok. Hon var väldigt laddad och lyhörd som vanligt. Kan vi bara träna ihop oss lite mer och om jag kan få upp flåset också, så skall det nog kunna gå riktigt bra :) Här är loppet.

Tack för filmningen och sällskapet Lotta!

090715

Efter mycket tjat får jag väl erkänna att vi har varit och tävlat agility nu också....kan väl summeras i en mening: Duktig hund - klantig förare :P

Itza är väldigt lydig (ibland nästan för känslig) och supertaggad på banan, synd bara att jag klantade till det i alla loppen. Har startat tre gånger och jag har sett till att vi diskat oss alla tre gångerna

Men, men, det är väl bara att ta nya tag till nästa tävling. Huvudsaken är ju att man tycker att det är superkul!

Filmer på loppen finns här nere och kommer även att ligga tillsammans med banskisser på Agility-sidan så småningom.

Förresten så får Itza snart ett "syskon" ;)

Itzas första lopp i Bollebygd

Itzas andra lopp i Bollebygd

Tack för filmningen och kommentarerna syrran!

090611

Igår hade vi avslutning på spårkursen. Jonny Merenius som är domare var dagen till ära med på kursen och vi hade en "tävling" på apellnivå.

Terrängen var ett eldat fält och med mycket hård vind så var det ganska så svåra förhållanden. Jag och Itza gick ut som etta och hon gjorde ett mycket bra spårarbete, trots svårigheterna. Nu markerar hon pinnarna och lyfter upp dem till mig när hon hittar dom. Är också mycket noggrann när hon spårar och klarade 90o vinklarna superbra! Duktig hund :)

Fastän det blev en liten tveksamhet innan slutapporten så fick vi en 7:a på spåret och nerdragen berodde enbart på föraren sa domaren :O annars tyckte han att vi var redo att starta en appelklass. Blir väl till att jobba hårt under sommaren, så får vi se hur det ser ut till hösten.

Vårat taggade spårgäng! Fika är också viktigt ;)

Vissa gick lååånga spår och blev lite trötta...Emelie fick sjunga för att hålla oss vakna ;)

Var och körde ett kort agilitypass idag. Slalomen fungerar riktigt fint nu. Märks att hon vet vad hon skall göra och söker den från olika vinklar och lika säkert med både höger och vänsterhandling. Blir istället att hårdträna lite kontaktfält nu...är ju inte så länge kvar till tävlingsdebuten!

Itzas älskar verkligen agility!

Har hunnit med sista gången på agilitykursen inför sommaruppehållet också. Denna gången hade vi en lite klurig bara som på ett ställe skulle ta oss genom tunneln tre gånger i rad på olika sätt. Var lätt att bli lite snurrig där. Banan gick ändå jättebra och Itza var snabb och följsam...som alltid :) Superduktig Snuser!

090515

Hmmm...är väl inte den bästa på att uppdatera min nyhetssida ;) Får bli skärpning på det!

Kurserna rullar på fint och utställningarna har börjat komma igång också. Var nyss i Larv och på Cupen. Jättetrevligt som vanligt.

Håller för fullt på med spårkurs som sist bjöd på terrängombyte från fält till skog. Itza är väldigt duktig på att spåra och går noggrant i spårkärnan. Löser väldigt svåra vinklar och vägar nu. Kul också att jag har fått upp hennes intresse för apporterna, så nu plockar hon upp dem från marken. Nästa steg är att hon skall lämna över dem till mig också.

I lydnaden går det också väldigt bra. Är nästan klar med alla momenten i klass I. Förutom apporteringen som vi ligger lite efter på. Hon tar apporten, men skall förlänga tiden hon håller i den. Annars är det mest finslipning vi håller på med.

Agilityn går med en rasande fart! Har nästan lärt in alla hinder fullt ut. Är väl platta tunneln och slalomen som vi fortfarande inte har säkert. Annars är det mest träning som gäller här också. Har ju anmält oss till en tävlig i Simrishamn 21/6 så det är väl bara att jobba på tills dess :)

Körde en bara på träningen sist som vållade lite problem vid platta tunneln och bytena efter de andra tunnlarna. Itza suger bra på hinder framåt och löser till min fördel ganska mycket själv...märker ju tyvärr tydligt när man kör hur mycket som faktiskt hänger på föraren och min snabbhet ;)

Gårdagens bana

2008 ~ 2007